Снимка до указателна табела може да донесе мултимедиен проектор на любимата ви библиотека

Фондация „Глобални библиотеки – България“ обяви фотоконкурс, който може да донесе като награда мултимедиен проектор на любимата ви библиотека. В играта могат да се включат всички библиотеки в страната. Нужно е само техни представители или доброволци да се снимат около табелата, която води към библиотеката, и да добавят уникално послание, с което да привлекат още посетители. Снимките се качват в специално приложение на Facebook страницата на фондацията (https://www.facebook.com/glbulgaria/app/451684954848385/), след което читателите и приятелите на библиотеките гласуват до 3 ноември включително. Голямата награда в надпреварата е мултимедиен проектор, който ще отиде при библиотеката, чиято снимка с послание е събрала най-много гласове.
Инициативата „Пътят към библиотеката“ стартира на 28 септември 2016 г., като началният й етап обхваща 650 библиотеки в 166 общини в цялата страна. В рамките на проекта се поставят табели „Библиотека“ като част от инфраструктурата от знаци и указания към пътната мрежа в населените места.
Библиотеката победитeл от играта ще бъде обявена по време на второто издание на форумa „Библиотеките днес“, който фондация „Глобални библиотеки – България“ организира между 9 и 11 ноември в София. На форума ще бъдат връчени и първите годишни награди на Фондацията. Номинации за тях могат да направят всички библиотеки в страната, отворена е и възможността за самономинация от страна на национални и регионални медии, дарители и институции, които подкрепят библиотеките. Крайният срок за номинациите е 15 октомври.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn