Снегът ще преминава в дъжд

Във вторник още преди обяд от запад валежите бързо ще спират, най-късно в Североизточна България. През деня ще има и временно разкъсване на облачността, но след пладне тя отново ще се вплътни. Вечерта от югозапад отново ще започнат валежи. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток, който през деня временно ще се ориентира от запад.

В Панагюрище:  ще има променлива облачност, температурата в 8:00 часа бе -4 градуса, в 14:00 часа се очаква да е 4 градуса, а в 20:00 часа термометрите ще показват 0 градуса. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за януари.

Минималните температури в Северна България ще бъдат между минус 10 и минус 5 градуса, а в Южна – между минус 5 и 0 градуса. Максимални температури между минус 2 и 3 градуса, в крайните югозападни райони до 5-6 градуса. Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за януари.

Над планините ще преобладава облачно време с временни разкъсвания на облачността в часовете преди обяд. Валежите временно ще спрат, но вечерта от югозапад отново ще завали сняг. Ще духа силен, по билата и временно бурен вятър от запад-югозапад. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 м ще бъде около 1 градус, на 2000 м – около минус 2 градуса.
Над Черноморието ще преобладава облачно време. В сутрешните часове все още ще превалява дъжд и сняг, около обяд валежите ще спрат и облачността временно ще се разкъса. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток, който през деня за кратко ще се ориентира от запад. Максималните температури на въздуха ще са до 3-4 градуса. Температурата на морската вода е 4-7 градуса.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn