СОУ „Нешо Бончев“ е сред 45-те полуфиналисти в конкурса „Училище на бъдещето”

СОУ „Нешо Бончев“-Панагюрище е сред 45-те полуфиналисти в конкурса „Училище на бъдещето” за модернизация на учебната среда и използване на съвременни образователни методи и технологии в учебния процес, обяви Фондация „Америка за България” .Училището е полуфиналист в категория на финансиране от 50 000 лв. до 200 000 лв., в която са взели участие 24 училища от цялата страна.
Общо 270 проектни предложения постъпиха в конкурса на Фондацията. Кандидатури пристигнаха от 133 различни населени места в България в две категории на искано финансиране: до 50 000 лв. и от 50 000 до 200 000 лв.
На следващия кръг на конкурса продължават училища с изключителни идеи и силни ръководни екипи. Избраните 45 полуфиналисти ще бъдат посетени на място от екипа на Фондацията и ще защитят проектната си идея с презентация.
В началото на месец юни Фондацията ще обяви и ще награди в официална церемония 15-те училища, чиито идеи ще бъдат финансирани. Подкрепените проекти ще насърчават използването на съвременни образователни методи и технологии, които ще поощряват практическата и екипната работа в училище, ще повишат интерактивността на учебния процес и ще въвлекат учениците в изследователска дейност за заобикалящия ги свят.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn