СОУ „Нешо Бончев“ участва в престижен образователен форум

Директорът на СОУ „Нешо Бончев” Веска Барова и преподавателите от панагюрската гимназия Рада Семова, Иванка Талева, Катя Гогова и Петя Желева взеха участие в конференция „Умения на 21-ви век в образованието“, провела се на 20 февруари в София.

Събитието се организира от Фондация „Заедно в час“, Образование България 2030 и ЮНЕСКО междуфакултетска катедра ИКТ в образованието и културното наследство към УниБИТ. На престижния форум екипът на СОУ „Нешо Бончев” представя пред свои колеги от цялата страна иновативен проект, стартирал в панагюрското школо през учебната 2015-2016 година. По инициатива на директора Барова, осем учители по биология, физика, химия, английски език и информационни технологии работят заедно за целенасочено развиване на умения и интердисциплинарен подход в деветите класове.
Конференцията бе финалното събитие по проект „Функционална грамотност за 21. век: инструменти за оценка и методи на преподаване“, финансиран в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г., уточниха от панагюрското училище и допълниха, че участниците в конференцията са имали възможност да се запознаят с резултатите от проекта и първи да разлистят наръчника за развиване на умения на 21 век в училище, разработен в рамките на проекта.
На конференцията в столицата вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева коментира Закона за предучилищното и училищното образование, за който в момента Министерството на образованието и науката подготвя нормативни актове.
Специален гост-лектор на събитието беше проф. Йоке Вуут, която e преподавател във Факултета по социални и поведенчески науки на Амстердамския университет и една от основателките на световния форум за информационни технологии в образованието EduSummIT (International Summit on ICT in Education).

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn