Спектакълът „Големанов”, който ще се играе в Панагюрище на 30 май, е с променен начален час

Сатиричният спектакъл „Големанов”, който ще се играе в голямата зала на Театър Дом-паметник в Панагюрище на 30 май, е с променен начален час, съобщиха от културната институция. Поради ангажименти на актьорите, театралната постановка ще започне в 18:00 часа, а не както беше обявено първоначално от 19:00 часа.

Всеки, който вече е закупил билет, но промяната в часа не го удовлетворява, може да върне билета и да получи обратно парите си в касата на театъра, в срок до 24-ти май.

Любомир Нейков, Елена Петрова , Стефан Рядков, Силвия Лулчева, Красимир Ранков, Мария Статулова ще се превъплътят в героите на култовата пиеса на Ст. Л. Костов „Големанов“. Режисьор: Георги Стоилов.

В творчеството на най-големия български комедиограф Ст. Л. Костов пиесата Големанов заема първо място. Неслучайно след Бай Ганьо Големанов е най-популярният български литературен герой, който предизвиква не само смях, но и възмущение. Като олицетворение на вманиаченият кандидат за министерско кресло. Като карикатура на необузданите амбиции за власт, пари и слава. Като въплъщение на всички пороци, присъщи на съвременните държавни мъже.

С Големанов и с цялото си произведение, Ст. Л. Костов осмива с такъв сарказъм  нашето политическо общество, както малцина български писатели са успели да го направят през годините. С критичния си патос и ярки, колоритни образи, със стегнатата си композиция и лаконичен диалог, пиесата остава най-ценното завоевание на нашата сатирична литература за всички времена.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn