Специален ден за Випуск 2016 на СОУ „Нешо Бончев“

С химна на СОУ „Нешо Бончев“ започна тържествената церемония по случай връчването на дипломите за средно образование на зрелостниците от панагюрската гимназия. Изправени на крака, присъстващите в залата на кино „Модерен театър” посрещнаха школското знаме. IMG_7660

За нас това е един много специален ден, в който ще получим своите дипломи за завършено средно образование, но преди това ще ви разкажем как стигнахме до тук, как написахме своята приказка, или поне нейното начало, защото животът е приказка и всеки сам пише своята, играе главната роля, и стига до там където иска ”, казаха зрелостниците.
Последва един изключително емоционален филмов материал, проследяващ приказката, написана съвместно от учениците и техните преподаватели. Лентата представи незабравими мигове от техния живот от началото в 8-ми клас до абитуриентския бал и последвалата го екскурзията. Краят на тази приказка всъщност поставяше новото начало за учениците от Випуск 2016 на СОУ „Нешо Бончев“.

IMG_7615 IMG_7653 IMG_7659

За мен тази вечер е уникална. Аз от дълги години съм директор, но за първи път имаме випуск, който ни постави в ролята на ученици”, каза директорът на училището Веска Барова и допълни: „За първи път своето тържество по случай завършването на средното си образование направиха самите зрелостници. Заедно със своите учители те показаха резултата от обучението си. Те казаха, че животът е приказка. Аз бих потвърдила твърдението, че животът може да бъде приказка. В приказките, винаги има поука, но най-вече в тях можем да открием начина, по който да се справим със ситуациите и проблемите. Но за да можем да направим това, трябва наистина да бъдем много умни, да имаме богато въображение, да бъдем творци. В приказките е животът, само че разказан по по-интересен начин. В приказките има магия и чудо, което децата днес ни го показаха. Трябва да имаме несъкрушимата вяра, че животът може да бъде хубав, да имаме вяра в нас самите, да имаме любовта във всичките й измерения и мъдростта. Магията е в това да бъдем изследователи, а не прости наблюдатели, да живеем активно и да преоткриваме света. Благодаря ви ученици за този урок!”.

IMG_762350 зрелостници от Випуск 2016 на СОУ „Нешо Бончев”, облечени в черни тоги получиха дипломите си за завършено средно образование и традиционния пръстен, носещ емблемата на училището.
От името на „Лайънс клуб”-Панагюрище президентът д-р Катя Симеонова връчи призове  на активни членове на организацията. Плакет, изобразяващ пламък получиха  Светозара Крайчева, Таня Машева, Веселина Браткова, Павел Стефанов и Кристиян Пашов.
Церемониал майсторът на „Ротари клуб”-Панагюрище Нистор Хаинов връчи сертификати на трима интерактори за тяхната активна дейност в областта на ротарианството – Йоана Ботева, Мария Недева и Ивана Бобекова.  Ежегодната награда на „Ротари клуб” за постигнат най-висок успех получи Ива Йовчева.
„Успехът на Випуск 2016 е висок. Нашите ученици показаха тази вечер, че успяват, че могат да успяват, че знаят как да направят своя живот приказка. На добър час!”, пожела директорът Барова.
IMG_7680От името на своите съученици отличничката на Випуск 2016 Ива Йовчева благодари на учителите за всичко, което са направили за тях, за търпението и дарената любов. „Те поставиха основите, а сега е наш ред да градим. Неслучайно и мотото на нашето училище е „Светът обича успелите”, каза Ива и пожела на съучениците си успех, късмет във всичко предстоящо и всеки да постигне това, към което се стреми.

Снимки от събитието може да разгледате на страницата ни във фейсбук.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn