Специализирана полицейска операция на територията на Пазарджишка област се провежда днес. 14 са задържаните лица

Днес, 9 юни, на територията на област Пазарджик се провежда Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност. Главният секретар на МВР и главният прокурор коментираха целта на акцията – хората да се почувстват по-сигурни и уверени в институциите, съобщават от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Пазарджик. Служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД МВР – Пазарджик, колегите им от районните управления на  Пещера, Пазарджик и Септември, служители на сектор „Пътна полиция“ и на дирекция „Жандармерия“  участваха в проведената днес спецакция по конвенционалната престъпност . Действията бяха осъществени под надзора на Окръжна прокуратура – Пазарджик.

На проведени работни срещи с кметовете на  селата Капитан Димитриево и Радилово главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов и главният прокурор Иван Гешев  подчертаха основната цел на операцията –  да бъдат защитени хората и те да се почувстват по-спокойни и уверени в институциите. В рамките на полицейските действия, на различни адреси  са намерени и иззети наркотични вещества, оръжие, безакцизни стоки, по съответните случаи  ще бъдат образувани досъдебни производства. Аналогични операции днес се провеждат  на територията на 24 населени места в страната“, уточни главният прокурор  Иван Гешев.   До момента за срок от 24 часа са задържани 14 лица на територията на Белово,  Ветрен,  Пазарджик и селата Капитан Димитриево, Габровица, Мененкьово, Мало Конаре, Динката и Алеко Константиново, коментира главният  секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов.

В хода на полицейските действия са открити и иззети близо 700 антични монети и предмети и три металотърсача, както и 625 грама марихуана, 26 растения с канабис, две незаконни пушки и близо 300 патрона от различен вид и калибър.  При проверки в жилища и автомобили са иззети  саморъчно направени цигари и тютюн без бандерол, както и 130 литра безакцизен алкохол.  Сред задържаните е и криминално проявен рецидивист, за който е установено,че е  автор на две противозаконни отнемания на леки автомобили и кражба на сумата от 1060 лева от търговски обект в гр. Пещера.  По случая са работили съвместно полицейски служители от районните управление в гр. Пазарджик и гр. Пещера. Той е засечен в откраднатия автомобил, марка  „Пежо“ – с концентрация на алкохол и под въздействието на наркотични вещества.

До момента екипите на „Пътна полиция“ и „Охранителна полиция“ съвместно със служители от Дирекция „Жандармерия“ са извършили проверки на 675 моторни превозни средства и 734 лица. За констатираните нарушения са съставени 107 акта и 121 фиша.

 

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn