Специализирана полицейска операция се проведе в област Пазарджик

През изминалото денонощие на територията на областта се проведе специализирана полицейска операция, съобщават от Пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик. Нейната цел бе да се извършат активни действия по противодействие на битовата престъпност, опазването на обществения ред и пътната безопасност. Акцент бе поставен на малките и отдалечени населени места в региона. В масираната акция взеха участие служители от всички полицейски структури на областната дирекция на МВР в Пазарджик, полицейските управления в Пазарджик, Велинград, Панагюрище, Пещера и Септември, екипи от Зоналното жандармерийско управление в Пловдив. В различни етапи от реализацията са и инспектори от Дирекция „Инспекция по труда“ и ОД “Безопасност на храните“ в Пазарджик. По време на полицейските действия са проверени 1452 човека, 1028 моторни превозни средства, 17 пункта за изкупуване на метални отпадъци, 12 автоморги и сервизи, 20 заложни къщи и 73 търговски обекти/ павилиони, магазини, кафенета, питейни и увеселителни заведения/. Регистрирани са 17 престъпления, образувани са 11 досъдебни производства и 7 преписки, като в тази връзка са задържани за срок от 24 часа в арестните помещения са 8 лица. Съставени са 69 акта и 171 фиша за констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи.

По време на спецоперацията служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик откриха и неутрализираха поредната добре оборудвана наркооранжерия от закрит тип. В местност край Пазарджик, в масивна постройка криминалистите открили няколко помещения, в които бил отглеждан канабис. Установено е наличието на саксии със 182 растения в различен стадии на развитие. Стаите били оборудвани със системи за контрол над осветеността, температурата, влажността на въздуха, имало изградена система за напояване. В резултат на полицейските действия са иззети общо 41 килограма зелена листна маса и 336 грама суха маса от глави и съцветия. Задържан е 47-годишен от Пазарджик, който е ползвател на сградата и намиращите се вътре съоръжения. В рамките на около две седмици това е третата оранжерия за отглеждане и обработка на марихуана установена от служителите на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик. Предишните две бяха установени на територията на пазарджишкото село Добровница.

При провеждане на акцията са установени още един извършител на грабеж във Велинград, както и авторите на домови кражби в Септември, Пещера, Велинград и Пазарджик. Задържан е 20-годишен от велинградското село Побит камък, нанесъл побой над свой връстник от съседното село Абланица. Екипи на РУ-Панагюрище и горското стопанство в средногорския град констатирали, че 40-годшен мъж от Стрелча съхранявал в имота си около 20 кубика дърва от различен вид. Дървесината не била маркирана, а мъжът не разполагал с никакви документи за нейния произход. Полицаи от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ са засекли 22-годишен жител на пазарджишкото село Мало Конаре, които използвал неистинска диплома за завършено средно образование. Мъжът представил неистинският официален документ в сектор „Пътна полиция“ с намерение да му бъде издадено свидетелство за управление на МПС.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn