Специализираният ученически батальон „Васил Левски“, Панагюрище участва на тържествено събитие

Специализираният ученически батальон /СУБ/„Васил Левски”, гр. Панагюрище взе участие в Осмия събор на Областния съвет на Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР). На тържественото събитие, състояло се в Деня на независимостта, школници от Ученическия батальон в Панагюрище са със своето знаме, носено от сержант школник Мария Илкова, младши сержант школник  Спас Чардаков и младши сержант школник Нелина Брадестилова. В своето приветствие сержант школник Мария Илкова подчерта: „Ще продължим да се учим от родолюбието и смелостта на тези герои от 22 септември 1908 година. Искаме да бъдем достойни за своето Отечество“.

Командирът на СУБ „Васил Левски“ подполковник Михаил Неделев каза, че ученическият батальон, въпреки поставянето за решение на последните два конгреса на СОСЗР, все още тази младежка организация не е приета за колективен член. Въпреки идеята на военния министър Красимир Каракачанов за въвеждане на повече часове по военно обучение в училищата, моделът и опитът на СУБ „Васил Левски“ не е разглеждан.

Гости на събитието бяха областният управител Стефан Мирев, полковник Павел Станев – главния секретар на ЦС на СОСЗР, подполковник Петър Петров – началник ВО гр. Пазарджик, подполковник Ангел Ангелов, к-р на ВФ Козарско и подполковник Найден Найденов, к-р ВФ Костенец.

Председателят на Областния съвет на СОСЗР майор Костадин Златев награди активни деятели работили в укрепването на съюза и 110-та годишнина от обявяване на  българска Независимост.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn