Спортният директор на ЦСКА Пламен Марков лично награди участниците в турнира по футбол за деца и юноши “За малките и голямата игра”

При изключителен интерес премина турнирът по футбол за деца и юноши “За малките и голямата игра”, организиран от Община Панагюрище, Клуб на привържениците на ЦСКА-Панагюрище, Лео клуб – Панагюрище и Интеракт клуб – Панагюрище. Спортната надпревара се проведе 13 и 14 май, на помощното игрище на стадион “Орчо войвода”.

DSC04098

Специален гост във втория ден на турнира беше спортният директор на ЦСКА Пламен Марков.

DSC04134

„Едно много хубаво мероприятие с участието на над 140 деца от всички училища, което е атестат за големия интерес към футболния турнир”, каза минути преди официалното награждаване председателят на Клуб на привържениците на ЦСКА-Панагюрище  д-р Любомир Димитров. Той изказа специални благодарности на всички спонсори, подкрепили турнира.”Това беше един хубав турнир на честната игра, Независимо от крайното класиране, всички вие сте победители, защото играхте футбол!”, заяви д-р Димитров.

DSC04130

„Приятно съм изненадан да видя толкова млади футболисти в град като Панагюрище, събрани тук и участващи в турнира. Считам, че бъдещето на българския спорт и в частност на българския футбол започва именно от вас,  децата на тази възраст”, каза спортният директор на ЦСКА Пламен Марков и отправи поздрав към инициаторите за провеждането на турнира Клуб на привържениците на ЦСКА-Панагюрище, като им пожела да продължават да работят в тази посока, защото само по подобен начин могат да се намират и тренират за в бъдеще най-младите, най-талантливи футболисти, от които българския футбол безспорно има нужда.„Вие давате пример на много градове, по-големи като население, където липсват подобни инициативи, които спомагат за бъдещето развитие на младото поколение”, подчерта Марков.На  децата той пожела да бъдат здрави, да завършат успешно настоящата учебна година, весела ваканция, и да продължават да спортуват. След това лично награди участниците в турнира.

DSC04113

За класиралите се в призовата тройка имаше купи, а за всички отбори футболни топки.

DSC04152 DSC04142 DSC04143 DSC04146 DSC04149

Грамота за голмайстор на турнира във възрастова група 3-4 клас получи Илиян Пиронков, за най-добър футболист бе определен Александър Лучев. Първото място в класирането завоюва тима на ОУ “Проф. Марин Дринов”, второто бе за отбора на СУ “Нешо Бончев” . На трета и четвърта позиция се наредиха съответно представителите на ОУ “20 април” и ОУ “Отец Паисий” – Попинци.

DSC04167 DSC04156 DSC04158 DSC04160 DSC04164

Във възрастова група 5-6 клас за голмайстор беше определен Михаил Данков, а най-добър футболист Мартин Ефтимов. Първото място в класирането зае тимът на СУ “Нешо Бончев” , второ ОУ “20 април” , трето ОУ “Отец Паисий” – Попинци, а четвърто ОУ “Проф. Марин Дринов”.

DSC04179 DSC04171 DSC04173 DSC04175 DSC04178

Във възрастова група 7-8 клас за голмайстор беше определен Иван Иванов,а за най-добър футболист бе определен Христо Маринов. Първото място спечилиха футболистите на СУ “Нешо Бончев” , второ ОУ “20 април” , трето ОУ “Проф. Марин Дринов” и четвърто ОУ “Отец Паисий” – Попинци.

DSC04200 DSC04181 DSC04185

Атрактивен финал оформиха членовете на Клуб на привържениците на ЦСКА-Панагюрище, като запалиха червени факли на фона на химна на червения отбор.

DSC04105

По време на футболния турнир “За малките и голямата игра” се проведе и томбола, която се организира от Leo club и Interact club, в помощ на дете от Панагюрище в неравностойно положение. Късметлиите получиха своите награди в неделя, а сумата събрана от продажбата на билети и дарения, постъпили в специално поставената за целта кутия възлизат на 302 лева.

DSC04197 DSC04192 DSC04194

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn