Спортни игри и занимания по проект ,,Спортът е здраве” на Лайънс клуб-Панагюрище

На 20-ти юни, от 09:30 до 13:00 часа, в градския парк  бяха реализирни дейностите по проект „Спортът е здраве” на Лайънс клуб-Панагюрище, финансиран от Община Панагюрище по програма „Младежки проекти 2021“ .


В неделния ден, пространството около фонтаните до зала „Арена Асарел“, се превърна в спортна арена. Участниците в спортния празник имаха възможност да поиграят народна топка или волейбол, да пробват майсторско каране на велосипед, да участва в щафета.

Изключително атрактивни бяха демонстрацията йога и канго .

Оказване на първа долекарска помощ демонстрира ортопедът д-р Николай Николов.

 

Стоматолозите д-р Герова и д-р Симеонова дадоха ценни съвети и практически насоки за денталното здраве и правилното хранене, като бяха подготвили и подаръци- интересна книжка и четка за зъби, имаше и вкусни плодове.

В 17:00 часа беше даден старта на превърналия се в традиция велопоход под наслов „Да преборим диабета”, по маршрут от Знака на „Лайънс клуб“ до Мемориален комплекс „Априлци“, с участието на всички младежи, с което завърши спортният юнски празник.

Половин час по-рано представители на Лайънс клуб и Ротари клуб -Панагюрище поднесоха цветя и венец пред паметника на първия български ротарианец Събо Николов в градския парк.

Основната цел на проекта „Спортът е здраве” е насърчаване на социално отговорно поведение за водене на здравословен начин на живот. Дейностите целят повишаване на информираността по теми от изключителна важност за съвременното общество и включването на спорта като основен инструмент.

Ввсички дейности се проведоха с активното участие на младежите от „Лео клуб“ – Панагюрище, които спомагаха за организацията на проявите и бяха в помощ на ръководителите на отделните дейности.  Преки участници в реализацията на проекта бяха 95 младежи, на възраст  от 14 до 18 години.
Партньори при реализирането на различните проектни дейности бяха: Ротари клуб-Панагюрище, „Zina KangooClub“, Медиен Център Оборище – Панагюрище, Йога Клуб Панагюрище и „ДЕТОНИ“ ЕООД – Панагюрище.

Още снимки от събитието може да видите на фейсбук страницата на Медиен център „Оборище“.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn