Спортни игри и занимания по проект ,,Спортът е здраве” на Лайънс клуб-Панагюрище в парка на 20 юни

На 20-ти юни, от 09:30 часа, в градския парк Лайънс клуб-Панагюрище ще реализира дейностите по проект „Спортът е здраве”, финансиран от Община Панагюрище по програма „Младежки проекти 2021“ .
В неделния ден, пространството около фонтаните до зала „Арена Асарел“, ще се превърне в спортна арена. Всеки, който желае ще може да поиграе народна топка или волейбол, да пробва майсторско каране на велосипед, да участва в щафета, да наблюдава демонстрация на канго и йога. Специалисти ще дадат ценни съвети и практически насоки за денталното здраве, правилното хранене, оказване на първа долекарска помощ ще демонстрира д-р Николай Николов.

В 17:00 часа ще бъде даден старта на превърналия се в традиция велопоход под наслов „Да преборим диабета”, по маршрут от Знака на „Лайънс клуб“ до Мемориален комплекс „Априлци“, с участието на всички младежи, с което ще завърши спортният юнски празник.

Ето и пълната програма:

Основната цел на проекта „Спортът е здраве” е насърчаване на социално отговорно поведение за водене на здравословен начин на живот. Дейностите целят повишаване на информираността по теми от изключителна важност за съвременното общество и включването на спорта като основен инструмент.

Във всички дейности се предвижда активното участие на младежите от „Лео клуб“ – Панагюрище, които ще спомагат за организацията на проявите и ще бъдат в помощ на ръководителите на отделните дейности.  Преки участници в реализацията на проекта  ще бъдат 95 младежи,  на възраст  от 14 до 18 години.
Партньори, при реализирането на различните проектни дейности, ще бъдат: Ротари клуб-Панагюрище, „Zina KangooClub“, Медиен Център Оборище – Панагюрище, Йога Клуб Панагюрище и „ДЕТОНИ“ ЕООД – Панагюрище.

,,Спортът е здраве” е инициатива на младежите от Лео клуб- Панагюрище, която да покаже, че да спортуваш е забавно, интересно и полезно. „Доведи приятел и бъди активен“!, призовават малките лъвчета.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn