Средните училища могат да станат част от мрежа от иновативни училища в България

Насоки за кандидатстване за включване в мрежата на иновативните училища на България за учебната 2017/2018 година публикува в сайта си Регионалното управление на образованието-Пазарджик. Целта на програмата за иновации в средното образование е създаване на мрежа от иновативни училища в България.
Мрежата от иновативни училища осигурява ясна и стратегическа посока, която променя фундаментално начина, по който България ще подготви общообразователните си училища за 21 век.
Целта на българската мрежа на иновативните училища е успешната интеграция на различните елементи за иновация. Чрез кандидатстването и ако дадено училище бъде избрано да бъде част от тази мрежа, въпросната училищна общност приема да разработи план, който след това се интегрира в училището. Избраните училища трябва да създадат, развият и споделят материали, така че другите училища да могат да научат за тяхната иновация и за стъпките, които трябва да предприемат, за да я повторят и/или адаптират. Училищата от Българската мрежа на иновативните училища ще участват в местни и национални конференции за иновативни практики, за да показват как другите училища могат да се развиват  успешно в бъдеще.

Oborishte.bg

 

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn