„Средногорие Мед Индустриален Клъстер“ получи награда от президента Росен Плевнелиев

Сдружението „Средногорие Мед Индустриален Клъстер“ получи на церемония в столицата отличието „Иновативен бизнес клъстер на годината“. Наградата бе връчена на 8 декември в „София Хотел Балкан” лично от Президента на Република България Росен Плевнелиев. Самата церемония бе част от единадесетия Национален иновационен форум „Развитие на иновационната среда за устойчив икономически растеж в България“, организиран от Фондация „Приложни изследвания и комуникации“, АРК Консултинг, Еnterprise Europe Network – България и Представителството на Европейската комисия в България.
В годината на това признание „Асарел-Медет“ АД председателства клъстера. На церемонията представител на компанията бе Александър Чобанов, директор „Човешки ресурси“ в дружеството. Член и съосновател на клъстера заедно с „Асарел-Медет” АД е и Община Панагюрище.
Сдружението „Средногорие Мед Индустриален Клъстер” е създадено през есента на 2005 година, като инициативата е на големите предприятия в региона. То функционира на индустриално-регионален принцип. Освен „Асарел-Медет” АД в клъстера членуват още две панагюрски компании – „Оптикоелектрон груп” АД и „Оптикс” АД, както и всички общини и големите предприятия в района на Средногорието.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn