Средно 50 деца участват ежедневно в заниманията по интереси в Центъра за подкрепа за личностно развитие в Панагюрище

Средно 50 деца участват  ежедневно в заниманията по интереси, организирани в Центъра за подкрепа за личностно развитие /ЦПЛР/. Записани са 90 деца, уточняват от администрацията.Всяка година ЦПЛР съвместно с община Панагюрище организират и провеждат летния отдих на децата и учениците от града. Лятната работа в ЦПЛР-Панагюрище започна на 15 юни при спазване на всички противоепидемични мерки за организация на дейностите по интереси, разпоредени от министъра на здравеопазването.

Заниманията са полудневни и предназначени за деца от 6 до 12-годишна възраст. Провеждат се занимания на открито, като най – предпочитани са спортно – развлекателните дейности /подвижни и състезателни игри, игра на футбол, федербал, скачане на въже и т.н./, излети до близки местности. С интерес децата участват в арт занимания – рисунка на асфалт и пленери. Организирано е и посещение на музеите в града. Плувното лято е очаквано с нетърпение.

Поради продължаващата епидемиологична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19, и препоръките  дейностите да се провеждат на открито, е направена  промяна  в първоначално планираните дейности, но това не се отразява на  интереса на децата към предлаганите занимания и те с радост се включват в тях.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn