Среща на известния ултрамаратонец Красимир Георгиев с панагюрските ученици организира днес Общински ученически парламент

Среща на известния ултрамаратонец и наш съгражданин Красимир Георгиев с панагюрските ученици организира Общински ученически парламент днес, от 13:30 часа, в камерната зала на Театър Дом-паметник. По-рано през деня Георгиев ще бъде гост на ОУ”Двайсти април”, чийто възпитаник е свеовно известният маратонец .

Това е втората от поредицата срещи с вдъхновяващи личности, инициирани и провеждани от младите парламентаристи. Първата беше с актьора от сериала „Откраднат живот” Наум Шопов-младши през месец декември миналата година.

Човекът, който днес ще гостува на панагюрските ученици е чудо на човешката воля. От 16 години живее в Лондон. Занимава се със спортна диетология и работи в Националният спортен център в Лондон, където се грижи за менюто и диетите на националните отбори на Англия. Работи с отборите по хандбал, синхронно плуване, американски футбол, футбол, тенис и много други елитни отбори. Днес той има над 60 маратона – бягал е от Арктика до Камбоджа и в пустинята Сахара, и с масаи, и с будисти.

Припомняме, че Красимир Георгиев приключи успешно 36-часовото си благотворително бягане на пътека, което започна в 10 часа на 19 януари и продължи до 22 часа на 20 януари. Георгиев пробяга 220 км на пътеката. Това е по-дълго от разстоянието на маршрута на смятания за най-тежък и опасен ултрамаратон в света – „Бедуотър“. Голямата цел на ултрамаратонеца и организаторите е да бъдат събрани пари за тренировъчен лагер и участие на деца в световната олимпиада „Игри за победители“ в Москва – състезание за деца, преборили рака. Към тази кауза ще се присъединят и младежите от Общински ученически парламент Панагюрище с новата си кампания. По повод Международния ден на децата, болни от рак-15 февруари, те организират благотворителен бал, на който ще има  търг, а събраните средства ще бъдат предоставени за участие на деца, преборили рака в световната олимпиада „Игри за победители“ в Москва. Кампанията е подкрепена от  Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“,  Красимир Георгиев също е заявил своята подкрепа на панагюрските младежи при организирането и провеждането на благотворителното събитие.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn