Среща с автограф със Стоян Радулов и новата му книгата „Поздравъ отъ Панагюрище“, том 2

Покана за среща с автограф и представяне на новата му книга „Поздравъ отъ Панагюрище“, том 2, отправя към панагюрци Стоян Радулов. Културното събитие ще се състои в навечерието на Националния ни празник, на 2 март, от 18:00 ч., в музикалната зала на Народно читалище „Виделина – 1865“ , гр. Панагюрище.

„Ще си говорим за времената, хората и ще разглеждаме изключително ценни фотографии. Така честването на Деня на българското освобождение в Панагюрище ще придобие още по-голяма плътност с тази родолюбива, патриотична и много панагюрска книга, в която целият първи дял е посветен на фотографии, герои, снимки и истории от нашето Възраждане и борбите за националното ни освобождение, както и за отстояването на националната ни независимост и идентичност след това”, споделя авторът.
Книгата „Поздравъ отъ Панагюрище“, том 2 се финансира от Община Панагюрище по Проект за стимулиране на местни творци „Панагюрище – духовност и творчество в едно“ за 2019 година.

На 3 март от 11:00 ч. книгата ще се срещне със своите читатели и в село Баня, Панагюрско, по покана на местното читалище „Пробуда“ и неговия секретар Радка Мутева. Веднага след това ще се състои ритуалът по вдигането на националния флаг с участието на възрожденците от местните клубове на Национално дружество „Традиция“.
На 6 март от 18:00 ч.ще бъде представянето в София – Читалище „Пенчо Славейков“ – бул. „Черни връх“ 35. Със специалното участие на Катя Зографова и любезното домакинство на Виктория Катранова и Тина Драмбозова.

„А Панагюрище като Космос – е тема необятна. Откъдето и да го погледнеш, все ще намериш нещо интересно – я да разгледаш, я да научиш, я да разкажеш… Стига да си любопитен, разбира се. И тук не говоря само за големите му и видни забележителности, за заслужилите му граждани или за постиженията, известни на всички. Става дума и за скритите пластове на съществуването, които правят и оформят този особен дух, който витае около двата бряга на Луда Яна. Той често е неуловим, но пък когато се докоснеш до него, празникът е гарантиран”, пише в предговора на книгата авторът Стоян Радулов.


Книгата вече е налична за продажби във всички книжарници на Панагюрище, в системата на „Български книжици“ – книжарницата под колонадата на Кристал в София, както и онлайн – на http://knigabg.com – за цялата страна.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn