Среща с актьора от сериала „Откраднат живот” и бъдещ лекар Наум Шопов-младши организира Общински ученически парламент

Среща с актьора от сериала „Откраднат живот” Наум Шопов-младши е поредната на инициатива на Общински ученически парламент. Тя ще се състои на 16 декември, събота, в зала „Асарел” на комплекс „Каменград”, съобщи ръководителят на младежката организация Иванка Тодева. Часът на събитието е в процес на уточняване.  Това е първата от поредицата срещи с вдъхновяващи личности, които ще организират младите парламентаристи.

Наум Шопов-младши, когото българският зрител обикна като д-р Тасев в „Откраднат живот“ е единственият истински лекар в хитовия сериал по Нова телевизия. По случайност или по съдба чаровникът играе този, който иска да бъде и в реалния си живот – за второто обаче, още трябва да се потруди. Всъщност борбата между актьорството и медицината присъства в живота му, откакто се помни. Надделява ту едното, ту другото, но както изглежда поне засега, медицината печели с минимум битка аванс.
Той завърши медицина семестриално и тази есен започна първия си медицински стаж. Младият актьор все още не е решил в какво иска да специализира, но е заявявал неведнъж, че най-много го влече хирургията. Макар че се завърна за още един сезон на „Откраднат живот“ Шопов е категоричен, че не се изкушава да преследва кариера на малкия или големия екран. Той щеше да бъде четвърто поколение актьор след прабаба си Мара Шопова, дядо си Наум Шопов и баща си Христо Шопов.

Първата сценична поява на Наум Шопов е едва на седемгодишна възраст в представление в Народния театър. Преди пет години се изправя пред избора между лекарската професия и НАТФИЗ. „Решението за медицината взех в 11 клас, баща ми и дядо ми ме подкрепиха. Интересът ми в момента се насочва към кардио хирургията“, разказва Шопов-младши.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn