Станаха ясни първите шампиони в 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open

В предпоследния състезателен ден на турнира по тенис на маса в Панагюрище, 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open, бяха определени шампионите при двойките. Три различни нации си разпределиха златните медали.

При мъжете корейците Йонсик Джеон и Сансун Лий направиха обрат срещу представителите на Япония Юкия Уда и Казихуро Йошимура с 3:1 гейма (4:11, 11:4, 11:9 ). За победата голяма заслуга имат и емоционалните им фенове, които, въоръжени с тъпани, създадоха изумителна атмосфера в „Арена Асарел”. Успехът беше постигнат в присъствието на посланика на Република Корея в България Джънг Джингю.

За да подкрепи своите сънародници в залата в Панагюрище беше и Негово Превъзходителство Дун Сяодзюн, посланик на Китйската народна република у нас. Той се наслади на живо на успеха на Гу Ютин и Му Дзи във финала при дамите. Те не дадоха шанс на японците Миу Хирано/Саки Шибата, надигравайки ги категорично с 3:0 гейма (11:7, 11:6, 11:5).

 

Япония все пак спечели титла. Това се случи благодарение на Мима Ито и Юн Мизутани, които взеха дебютен трофей при смесените двойки  в Световния тур. Те триумфираха във финала, надигравайки китайците  Ян У и Ма Тъ с 3:1 гейма (11:8, 12:10, 9:11, 11:9). Щастливите победители споделиха, че чувстват облекчение най-сетне да спечелят първото място, след като в предишните им две участия остават 3-ти и 2-ри.

„Много сме доволни, че сме на върха. За 4-ти път сме тук. България е прекрасна държава и сме много щастливи, че имаме възможността да се връщаме отново и отново”, коментираха Ито и Мизутани.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn