Станимир Велчев: „Това е първият мандат, при който кметът на общината и председателят на Общински съвет са от различни политически сили.

„Това е първият мандат, при който кметът на общината и председателят на Общински съвет са от различни политически сили. Тази ситуация бе тест доколко можем да притъпим партийните си пристрастия и различни виждания, така че представителите на изпълнителната и законодателна местна власт да работят съвместно“. Това заяви Станимир Велчев по време на представяне на отчета на Общински съвет за мандат 2011-2015 на последното заседание на местните парламентаристи на 1 октомври. Велчев акцентира още на това, че мандат 2011-2015 е бил първият, при който идеята и същинската работа по изготвяне на проекти за нови наредби е на Общинския съвет. В предишните мандати, обикновено първообразът на наредбите се е подготвял от Общинска администрация. През последния мандат обаче изготвяните наредби са се разглеждали и в комисии, и в пленарна зала без писмено становище на Общинска администрация. Това е станало повод за промяна на правилника за работа на Общинския съвет. Станимир Велчев отбеляза още: „Това бе първият път, когато председателят на Общински съвет-Панагюрище  подаде оставка поради неразбирателство с кмета на общината и с най-голямата група в местния парламент. В посока избор на председател, този мандат държи и първенството по трудност на избиране на първия сред равни.“

От трибуната на заседателната зала в последното заседание на настоящия Общински съвет, неговият председател благодари на предишния – Веселина Зумпалова-Ралчева за това, че „внесе повече публичност в работата на съвета и ми съдействаше при създаването на нормативни документи“.

„Благодаря и на общинските съветници, които работеха отговорно, изразяваха честно своята позиция, търсеха компромиса и общите решения, а не лична или партийна изява“, каза още Велчев.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn