Стани магьосник – подари книга на дете за Коледа

За втора година Национална мрежа за децата провежда кампанията „Едно дете чака магия! Стани магьосник – подари му книга“. Тя е насочена към деца, които живеят в бедност, деца преживели насилие, деца от приемни семейства или такива, които по други причини не живеят с родителите си.

Има много деца, които мечтаят да получат книга, но това никога не се случва. Всяко пето дете в България няма книжки, подходящи за неговата възраст, споделиха от Национална мрежа за децата. С помощта на граждански организации са събрали желанията на деца от цялата страна.

Сред тях са заглавията на „Пипи дългото чорапче“, „Карлсон, който живее на покрива“, Разкази на Елин Пелин, „Как да печелим приятели и да влияем на другите“ от Дейл Карнеги, „Падение и спасение“ на Весела Тотева, „Бай Ганьо“ на Алеко Константинов, „Железният светилник“ на Димитър Талев, Енциклопедии за животни и мн. други.

Благодарение на дарители-магьосници до момента са изпълнени желанията на над 900 деца, но постоянно постъпват нови. Всички нови желания на децата веднага се публикуват.

Дарение се прави през платформата http://www.napravimagia.org

Там са публикувани имената на децата, годините им и книжката, която искат да получат. Необходимо е да се направи регистрация и до 24 часа дарителят получава адреса, на който да изпрати книжката. Крайният срок за изпращане е 15 декември 2021 г. Целта е децата да получат желания подарък преди Коледа.

През 2020 г. над 300 дарители се включиха в кампанията и накараха очите на повече от 600 деца да грейнат при срещата със сбъднатата мечта за книга под коледната елха. Тази Коледа отново стотици деца очакват срещата с вълшебния свят на книгите и с човещината на хората отвъд буквите.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn