Стартираха церемониите по приключване на най-мащабния в сферата на образованието проект в град Панагюрище. Първо лентата беше отрязана в ДГ”Пролет”

Церемониите по приключване на най-мащабния в сферата на образованието проект в град Панагюрище стартиха в  ДГ”Пролет”. В 10:00ч. днес там символично лентата на обновеното детско заведение отрязаха областният управител Стефан Мирев, председателят на местния парламент Христо Калоянов, кметът на община Панагюрище Никола Белишки, заместник кметът Галина Матанова и директорът на ДГ”Пролет” Марияна Илиева.

Празничен водосвет отслужи Архиерейският наместник на Панагюрска духовна околия Негово Високоблагоговейнство свещеноиконом Атанас Манолов. Приветствия отправиха областният управител Стефан Мирев и градоначалникът Белишки.

Церемонии „Рязане на лента” ще бъдат проведени във всички детски градини в Панагюрище и училищата СУ”Нешо Бончев”, ОУ”Проф.Марин Дринов” и ОУ”Двайсти април”.

Заключителната пресконференция е планирана за 14:30 часа, в заседателната зала на община Панагюрище.

Събитията са част от най-мащабния проект в сферата на образованието в град Панагюрище – „Ремонт, въвеждане на мерки за енергийна ефективност и достъпност на средата, доставка на ново оборудване и обзавеждане и благоустрояване на прилежащи площи към образователни институции“.

Планираните дейности бяха  насочени към обновяване и внедряване на енергоспестяващи мерки в ДГ „Първи юни”, ДГ „Райна Княгиня”, ДГ „Райна Княгиня” –филиал, ДГ „Пролет”, ДГ „Звънче” и благоустрояване на прилежащите площи на училищата.

В резултат на изпълнението на дейностите, сградите на детските градини  и дворните пространства в училищата се обновиха, напълно се промени обликът на образователната инфраструктура в града, конкурентна на европейските стандарти и изисквания.

Създадени бяха пет нови визии на детски градини, като същевременно се запази тяхната уникалност. Осигурена е  модерна, здравословна, функционална образователна среда, с напълно ново оборудване и обзавеждане.

Дворните пространства в училищата се превърнаха в желано място за спорт и отдих, в резултат на реабилитирана настилка, ново спортно и парково оборудване.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn