Стартира благотворителен онлайн базар „Да подадем ръка на Стефан!”

Благотворителен онлайн базар в подкрепа на 34-годишния Стефан Скачков от Панагюрище, организира новосъздадената група във фейсбук „Да подадем ръка на Стефан“.

Ето обръщението, което бе поместено в групата от нейния администратор:

Скъпи приятели,
стартираме благотворителен базар за Стефан, той се нуждае от нашата подкрепа. Средствата, които са необходими за лечението са 24000 евро.
Всеки, който иска да участва, може още сега да снима и публикува тук за продаване това, което е решил да дари, като напише цена. Може да се продава всичко, каквото решите, че за вас не е нужно, но може да е желано от друг. Сувенири, играчки, книги, дрехи, бижута и мн.др.
Дарителят пуска с начална цена това което продава и обявява начало и край на търга. Нужно е да се качи снимка на платежно, че парите са преведени по дарителската сметка на Стефан. След това продаващият и купуващият се разбират на лични съобщения за адрес и начин на изпращане. Разходите по изпращане на закупената вещ са за сметка на купувача. Вашата покупка се изпраща от човека, който е направил публикацията. Можете да дарявате всичко, стига то да е запазено и годно за продажба.
Всеки, който иска, може да зарадва себе си или свой близък с подарък от базара и така ще дари надежда за Стефан!

Нека покажем, че сме хора от малък град, но с големи сърца !”

За по-малко от ден групата има 400 членове. Вече са налице първите предмети в благотворителния онлайн базар. Средствата, които са необходими за лечението са 24000 евро+ престоя в болничното заведение „Gaziosmanpaşa Hastanesi“, Истанбул, Турция, общо около 31000 евро.

 

Бях едва петгодишен, когато се установи, че страдам от захарен диабет и се наложи лечение с инсулин, споделя в специализираната онлайн платформа на фондация Help Karma 34-годишният Стефан Скачков от Панагюрище.

Ето историята, която споделя там Стефан:

„През 2006 година, при изследване в софийската Ендокринология ми беше поставена диагнозата диабетна артропатия, вследствие на дългогодишното ми заболяване. Лекарите ми предписаха лечение с инжекции „Бонвива”, с цел да се ограничат пораженията само върху глезенната става на десния крак.

След около десетгодишно лечение лекарят забеляза, че нивата на моя креатинин рязко са скочили.

На 03.01.2018 година, след преглед при нефролог, вече бях и с диагнозата хронична бъбречна недостатъчност. Работих като механик във фирма за извършване на годишни технически прегледи на автомобили, откъдето ме освободиха под предтекст, че вече не мога да се справям с работата.

Започнах диети и лекарства, които ми бяха предписани от лекуващия екип. Посещавах редовни прегледи всеки месец до юни 2019 година, когато окончателно ми казаха, че нямам друг шанс освен трансплантация на бъбрек и ме насочиха към започване на незабавно диализно лечение. Мой близък роднина има желание и отговаря на условията за даряване на бъбрек. Операцията ще бъде извършена в Турция и за целта ми беше направен предварителен преглед от отговарящия екип.

В момента работя на същата длъжност, но в друг пункт и на половин работен ден, за да мога да съчетая работата с диализата. За съжаление, с възнаграждението, което получавам едва покривам месечните си сметки и се налага майка ми, която е пенсионерка, както и по-малкият ми брат да помагат, за да преживяваме.

Непосилен съм да събера необходимата сума за трансплантацията и съпътстващите я разходи без вашата помощ.

Ето защо ще бъда благодарен, който има възможност и желание да ми помогне в тази битка със заболяването, за да мога и аз да водя пълноценен начин на живот като всички хора.

С уважение:

Стефан Илиев Скачков, на 34 години от град Панагюрище”.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn