Стартира ежегодният шахматен турнир „Купата на миньора“

Близо 50 шахматисти от цялата страна са заяви участие в стартиращия днес в Панагюрище шахматен турнир „Купата на миньора“, който ще се проведе в конферентната зала на “Арена Асарел“ в два поредни дни. Записването ще продължи днес до 12:00 часа. Главни организатори са секция по шахмат “Асарел-Медет“, Община Панагюрище, Асоциацията на спортните клубове – Панагюрище, шахматен клуб “Оборище“ , Българска асоциация по шахмат. Главен съдия на събитието ще бъде Христо Костурков, а помощник съдия – Петьо Караджов. В турнира ще премерят сили известни шахматисти, като има заявки от София, Пловдив, Асеновград, Пазарджик, Ямбол, Трявна и др. Солидно е и панагюрското присъствие в листата на записаните.
Един от най-интересните участници в събитието ще бъде най-младата надежда на българския шахмат – 6- годишният Данаил Попзафиров. Досега няма турнир, в който младият шахматист да не е спечелил медал.
Наградите са осигурени от “Асарел-Медет“ АД, като са предвидени купи и медали за победителите и предметни награди за всички участници, съобщи Караджов и подчерта, че състезанието е привлякло вниманието на много подрастващи шахматисти.

Програма на турнира:

12.08.2017г. (СЪБОТА):
12:30ч. ТЕХНИЧЕСКА КОНФЕРЕНЦИЯ
13:00ч. НАЧАЛО НА ТУРНИРА
14:00ч. НАЧАЛО НА ВТОРИ КРЪГ
15:00ч. НАЧАЛО НА ТРЕТИ КРЪГ
16:00ч. НАЧАЛО НА ЧЕТВЪРТИ КРЪГ
17:00ч. КРАЙ НА СЪСТЕЗАТЕЛНИЯ ДЕН
13.08.2017г. (НЕДЕЛЯ):
09:00ч. НАЧАЛО НА ПЕТИ КРЪГ
10:00ч. НАЧАЛО НА ШЕСТИ КРЪГ
11:00ч. НАЧАЛО НА СЕДМИ КРЪГ
12:00ч. КРАЙ НА СЪСТЕЗАТЕЛНИЯ ДЕН
12:45ч. НАГРАЖДАВАНЕ НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ И ЗАКРИВАНЕ НА ТУРНИРА

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn