Стартира конкурс за детска рисунка под надслов „Градът, за който мечтая с Turkish Airlines“

За втора поредна година Turkish Airlines организира конкурс за детска рисунка под надслов „Градът, за който мечтая с Turkish Airlines“ (“My dream city with TurkishAirlines”).В него могат да се включат деца на възраст от 5 до 12 години, а за победителя авиокомпанията е подготвила специална награда – 3 двупосочни билета до нарисуваната дестинация (за детето и двама родители/настойници). Конкурсът започна официално на 25 октомври, а крайният срок за участие е 15 ноември.

Turkish Airlines лети до 304 дестинации по цял свят – повече от всяка друга авиокомпания в света – а за да се включат, малчуганите трябва да нарисуват именно един от тези градове. За целта имат свободата да развихрят въображението си и да използват всякакви материали и техники. Историята, която пресъздават с картините си, зависи изцяло от малките творци. Важно в случая е рисунките да са във формат А3, а на гърба им да бъдат написани името и възрастта на художника, както и адрес, телефон и имейл на родител или настойник за контакт. Всички творби трябва да се изпратят до офиса на Turkish Airlines на адрес бул. „Цар Освободител“ 14, Лендмарк център, 1000 София.

Авторитетно жури ще разгледа и оцени всички рисунки, а големият победител ще бъде обявен на специална церемония, която ще се проведе на Терминал 2 на Летище София. Именно там авиокомпанията организира и изложба с получените картини, на които всички желаещи ще могат да се насладят и в предпразничния период през декември.

„Нашето глобално мото е „Разшири своя свят“, а целта ни е да мотивираме хората да пътуват повече, да опознават нови дестинации, да се сблъскват с различни, интересни култури. Това важи с пълна сила и за най-малките пасажери, които искаме да зарадваме за втора поредна година, като им предоставим възможността да осъществят своя голяма мечта – да посетят града, който винаги са искали“ – сподели Мехмед Гюркайнак, Генерален мениджър Turkish Airlines – България.

Конкурсът пожъна голям успех през изминалата 2017 г., когато се проведе за първи път. Над 300 деца изпратиха своите рисунки, а победителка стана малката Елена-Мария, която сбъдна своята мечта да посети Барселона със семейството си.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn