Стартира фотоконкурс „30 години знаме на ЕС“

През 2015 г. се отбелязва 30-годишния юбилей на знамето на Европейския съюз. По този повод Представителството на Европейската комисия и Информационното бюро на Европейския парламент в България организират онлайн фотоконкурс с награди. Целта на конкурса е да покаже със снимки ролята на ЕС в живота ни, мястото, което неговият най-разпознаваем символ заема в пространството около нас, както и как той се вписва в българската среда. Крайният срок за участие е 30 септември 2015 г.
Одобрен през 1985 г. като официална емблема на Европейския съюз, който по това време все още се нарича Европейска общност, синият флаг с 12-те звезди се превръща в символ на европейското единство и идентичност.
Организаторите си запазват правото да подберат колекция от снимки (финална селекция), която да публикуват като албум на Facebook страниците си в края на играта през септември 2015 г. Снимките от финалната селекция ще бъдат оценявани от вътрешно жури в двете институции по оригиналност и качество на изпълнението, а авторите на десетте най-интересни кадри ще получат награди и от двете институции – USB стикове, тениски, знамена и много други.
Кой може да участва и как?
Всеки може да се включи, пращайки своя снимка на знамето на ЕС до 30 септември 2015 г. с хаштаг #EUflag30 във Facebook, Twitter или Instagram или като лично съобщение, пост на страницата, с таг или като коментар под пост на профилите на двете институции във Facebook и Twitter.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn