Старт на предизборната кампания

От днес започва официалната предизборна кампания за президентските избори и за националния референдум. Тя ще продължи до 24 часа на 4 ноември, след което агитацията ще бъде забранена до края на изборния ден на 6 ноември.
Кандидат-президентските двойки са 21. Основните претенденти за „Дондуков“ 2 обещават коректна кампания без компромати. Повечето от кандидатите ще заложат на агитация „лице в лице“ с избирателите, като за целта са планирали обиколки из цялата страна.

Каква предизборна кампания предстои? Такъв е и въпросът в нашата анкета /в полето вдясно/. Честна надпревара на идеи или наситена с компромати и черен пиар ще е тя? Формална, вяла или смислена кампания ще видим? Ще запазят ли партиите добрия тон или повече ще са обидите? Отговорите на тези въпроси ще дадат самите кандидати за президентската власт.
От днес до изборите е забранено публикуването и излъчването на анонимни материали, свързани с кампанията. Когато медиите излъчват платени агитационни материали, те трябва да укажат това по подходящ начин. Кампанията се води на български език.
Агитационните материали – плакати, билбордове, видеоклипове и др., трябва да посочват, че купуването и продаването на гласове е престъпление. Забранено е в търговска реклама да се правят политически внушения.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn