Старши треньорът на „Оборище“ Танчо Калпаков: „Всички гледаме в една посока, на това се дължи положителното развитие на отбора“

Първият полусезон в професионалния футбол за ФК „Оборище” приключи успешно, през втория дял на първенството ще се надгражда нивото, това заяви старши треньорът на панагюрския отбор Танчо Калпаков, потърсен за коментар и оценка след есенния дял на първенството.

„Оборище” пристъпи към „Б” група с много неизвестни –  предстояха трудни мачове срещу силни и равностойни отбори, а очакванията за представянето на отбора се запазиха все така високи. Първоначалната амбиция на ръководството на клуба, преди началото на първенството, бе панагюрският отбор да се цели към златната среда в класирането, а с 5-то място в групата, на което ще зимува „Оборище“, тя е повече от изпълнена. Но извън 29 точки в актива и цялата статистика за изиграните 17 мача, от които осем победи, пет равенства и четири загуби, стоят редица напрегнати, трудни и драматични моменти, с част от които настоящото треньорско ръководство се е справило, за други тепърва ще търси решение.
Приоритет пред нас е да запазим отбора в този му състав. Разбира се, всеки клуб има нужда от подсилване. През зимната пауза ще привлечем 3-4 нови футболисти, няма да има гръмки трансфери, ще има и освободени играчи, коментира още Калпаков. Старши треньорът сподели, че е доволен от играта на всички в отбора. Добрата сплав от младите талантливи футболисти и по-опитните със сигурност е голям плюс за „Оборище”, но остава нуждата от още дълбочина в отбора. Винаги се усещаше липсата на някои от титулярите, когато ги нямаше на терена поради наказание или контузия. Именно по-равностойните футболисти е сред предимствата, които са имали водачите в класирането според панагюрския треньор. И все пак „Оборище” успя да респектира всички отбори в групата и за него започна да се говори като за силен отбор. Нещо повече, мениджъри вече сами предлагат играчи на „Оборище”, а предложенията са много повече от това, което панагюрският клуб търси.
Всички гледаме в една посока, на това се дължи положителното развитие на отбора, категоричен е старши треньорът и пояснява, че под общия знаменател „всички” стоят наистина всички ангажирани с отбора. Правейки равносметка, Танчо Калпаков не пропуска да благодари за финансовата подкрепа на генералния спонсор „Асарел-Медет” АД и на всички други фирми, които подпомагат отбора. Благодари за шанса да бъде старши треньор, също и на взискателната панагюрска публика, която не пести критики, но винаги подкрепя отбора, дори и при далечните гостувания. Старши треньорът на „Оборище” даде заявка, че и през предстоящия полусезон ще продължи да бъде критичен и взискателен към футболистите и тяхното представяне на терена.

През първия дял на първенството Калпаков често правеше ротации, като трябваше да променя състава поради различни причини, включително и защото явно искаше да даде шанс на всеки един футболист. Отборът преболедува в определен период, отбеляза Танчо Калпаков, отчитайки поредицата равенства и загуби между 12 и 16 кръг. Но в последните два кръга войводите сякаш си повярваха и резултатът беше съвсем различен. Кое ги мобилизира в този момент? Според старши треньора, когато футболистите са под напрежение и трябва да победят на всяка цена, те играят много по-мотивирани за победа. Така идват и сладките три точки от мача с „Поморие”, а това бутна водача в класирането от върха. Победната инерция за „Оборище” продължи и в последния кръг срещу „Ботев” /Гълъбово/, а след него с приповдигнато настроение отборът се оттегли на почивка до 11 януари, когато започва подготовката за пролетния полусезон.

Още спортни новини  – четете в новия брой на „Оборище“ тази сряда!

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn