Стихосбирката „Шарени криле“ на Стефка Данева ще бъде представена в панагюрската библиотека

Детската стихосбирка „Шарени криле “ на Стефка Данева ще бъде представена в Общинска библиотека „Стоян Дринов“ на 8 ноември. Събитието е с начален час 17:30.

Стиховете на Стефка Данева са двадесет и шест малки пиеси, в които едно дете споделя своето виждане и усещане за свят, създава със своя приказно-очуднен поглед, в който приказното не е чудно, а естествено. Това са малки притчи за християнските ценности, за родолюбието и книголюбието, фантазни етюди, в които фантазията и играта непрестанно обменят поетически съдържания. Един утопичен свят, който приютява и спасява. Самата Стефка Данева казва: „За мен винаги е било изключително важно децата не само да четат и слушат стихове в рими. Всяко стихотворение трябва да донесе непозната дума, информация за събитие, да носи човеколюбие, да вдъхва патриотизъм и родолюбие и добро послание.“ Детският поглед твори, като оцелостява. Тъкмо тази цялостност на детското виждане Данева възпроизвежда, като свързва образ и слово – стихотворенията в книгата са илюстрирани с рисунки на деца от различни възрасти. Стефка Данева е автор още на книгите „Дружка“ (2009), „Рано слънцето събудих“ (2011) и „ Слънчови деца“ (2014).

В конкурса за непубликувана детска поезия на името на Стоян Дринов през 2017 г., журито присъди на Стефка Данева трета награда за стихотворенията „Българска княгиня” и „Родина”.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn