Стоян Панчев от ОУ”Проф. Марин Дринов” участва в конкурса за есе „Аз съм българче“ от кампанията на БНТ „Прозорец към родината“

Петокласникът Стоян Панчев от ОУ”Проф. Марин Дринов” участва в конкурса за есе „Аз съм българче“ от кампанията на БНТ „Прозорец към родината“, която се провежда в партньорство със Сдружение „Арлекин”. В надпреварата имат право да участват само деца – български ученици, на възраст между 7 и 15 години, живеещи в България или в чужбина. Единственото изискване към творбите е да бъдат с обем не повече от 1337 знака – броят им символизира 1337 години от създаването на Българската държава. Победителите ще бъдат избирани по преценка на 5-членно жури, състоящо се от представител на БНТ, представител на Сдружението и преподаватели от български училища в чужбина, както и чрез гласуване от потребителите на уеб страницата на Сдружението www.azmogaazznam.com, където са публикувани есетата на участниците и всеки може да даде своя вот за някой от фаворитите си до 01.03.2018 година. Нека подкрепим Тони в надпреварата!

Наградите ще бъдат в четири категории. Първата е: ученици от 7 до 11 години, учещи у нас, втората: ученици на същата възраст, учещи в чужбина, третата: ученици от 12 до 15 години, учещи у нас и четвъртата: ученици на същата възраст, но учещи в чужбина. Ще има и специална награда на интернет потребителите за есето с най-много харесвания.

На 3 март, на тържество-концерт ще бъдат обявени всички победители.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn