СУ”Нешо Бончев” изпрати своите абитуриенти от випуск 2020

В Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост СУ”Нешо Бончев” изпрати своите абитуриенти от випуск 2020.

Предвид ситуацията, в която се намираме последните месеци, учители и ученици изпълнени с вълнение и със сълзи на очи се прегърнаха за последно в училище.

Церемонията започна с химна на Република България. Последва ритуалът по предаване и приемане знамето на училището.

Поздрав към завършващите отправи директорът на СУ”Нешо Бончев” Веска Барова:”Отговорността е тази, която ви я пожелавам. Тя може да ви направи истински хора и вие влизате със своите отговорности в своя живот. Днес е символичната граница на ученичеството и на реалния живот, на детството и на зрелостта. Вие сте пораснали, готови сте за този живот! Трябва само да го поемете и да го изживеете истински, отговорно, като хора, и заедно с вас да направим този живот по-хубав! Бъдете живи и здрави! Бъдете успешни! Нека да се видим от другата страна, заедно с вас да работим. На добър час!”

Вълнуващи бяха и думите на класните ръководители Василка Навущанова и Снежа Симеонова.

„След всяко падане, ставай, иначе ще те смажат зли хора или беди. Даваш ли, не пресмятай, губиш ли, не съжалявай, за всичко плащай сама”, с тези думи на поетесата Станка Пенчева се обърна към учениците Василка Навущанова.

„Вървете по пътя си ангажирано, не се отказвайте от трудностите, а просто ги преодолявайте и следвайте мечтите си! Светът има нужда от вас и от вашата младост!”, пожела на зрелостниците Снежа Симеонова.

 

Випуск 2020 при СУ “ Нешо Бончев“ положи морална клетва : да използват получените знания за по-нататъшното си професионално и личностно развитие, да бъдат добри и морални хора, съзнаващи отговорността и необходимостта от знания. Десетки балони полетяха в слънчевото майско небе.

Зрелостниците благодариха на своите учители, като подчертаха: „За нас Вие сте истински герои”, след което бурно ги аплодираха.

Своите преподаватели абитуриентите от Випуск 2020 на СУ”Нешо Бончев” удостоиха със специална награда  „Оскар”- „За цялостен принос в образователния процес”.

Повече снимки от събитието може да видите на фейсбук страницата на „Медиен център Оборище”. Очаквайте разширен репортаж по телевизионно студио „Оборище прим”.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn