СУ „Нешо Бончев“ ще бъде домакин на националния кръг на олимпиадата по история и цивилизации

На 12 юни СУ “Нешо Бончев” ще бъде домакин на националния кръг на олимпиадата по история и цивилизации. Училището се утвърди като отличен домакин на областни и национални събития. С много висока оценка, положителни емоции и нови приятели приключи през 2019 г. и Националното състезание по химия и опазване на околната среда. Ето защо не е изненада, че по предложение на РУО – Пазарджик, панагюрската гимназия беше избрана за домакин на националния форум по история в годината, в която се навършват 145 години от избухването на Априлското въстание. Организатори са Министерството на образованието и науката, Регионално управление на образованието – Пазарджик и СУ „Нешо Бончев”- Панагюрище.
Съгласно заповед на министъра на образованието, през учебната 2020-2021 г. в условията на епидемичното разпространение на COVID-19 националните кръгове на олимпиади и състезания се провеждат на територията на съответните 28 регионални областни центрове. Училището – домакин получава засекретените работи и съдейства в рамките на правомощията си за разсекретяването им, организацията по оценяването, оповестяването на резултатите и награждаването на участниците в олимпиадата.
Екипът на СУ „Нешо Бончев“ е подготвен за предстоящите дейности и се надява, че всички ученици, участващи в олимпиадата, ще се представят достойно.

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn