Съвместен проект с корпоративно спонсорство ще доведе в Панагюрище първия американски Фулбрайтов стипендиант, помощник-учителя по английски език Аарън Рос

Проектът е уникален с това, че в подкрепа на програма „Фулбрайт“ за помощник-учители по английски език се обединяват три изцяло български компании – „Асарел – Медет”АД  – най-голямата българска минна компания за открит добив и обогатяване на медни руди, „Оптикоелектрон груп“ АД – най-големият производител на качествени оптични компоненти и продукти на OEM на Балканите и „Оптикс“ АД – най-иновативната българска компания в сферата на сигурността и оптичните системи.

Дарените от трите дружества средства и модерно обзаведено жилище ще доведат в гр.Панагюрище първия американски Фулбрайтов стипендиант, помощник-учителя по английски език, Аарън Рос. Аарън е завършил бизнес администрация, финанси и застрахователно дело и има две години опит като доброволец на Корпуса на мира в Непал. Основната му задача ще бъде да преподава английски език в Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в гр. Панагюрище. Системата за дуално обучение в гимназията дава възможност на учениците да получат практически професионални умения в специалности като  „Минна електромеханика”,  „Автотранспортна техника”, „Лазерна и оптична техника“ и „Машинни системи с цифрово-програмно управление“.

Друга част от работата на помощник-учителя ще включва разработване и провеждане на обучения по бизнес английски език за служители в трите партньорски компании. „С голямо желание очаквам да пристигна в Панагюрище и да навляза в работата си с училището, партньорите по проекта и общността. Благодарен съм за тази възможност и нямам търпение да започна!“, сподели Аарън. Той пристигна в България на 31-ви август, и заедно с останалите 31 помощник-учители, ще премине интензивна 10-дневна ориентация в София, преди да се отправи към Панагюрище за първия учебен ден.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn