Съдовите хирурзи от „Уни Хоспитал“ ще преглеждат профилактично пациенти от 22 до 25 април

Безплатните профилактични прегледи от съдови хирурзи, които се извършват ежемесечно в МБАЛ „Уни Хоспитал“, през април ще се проведат от 22 до 25 април, влючително. Консултациите ще са от 9.00 до 13.00 часа всеки ден.

Клиниката по съдова хирургия в болницата в Панагюрище,  с началник доц. д-р Андриан Тонев, осигурява най-модерно диагностициране и лечение на почти всички артериални и венозни заболявания.

Специалистите от лечебното заведение припомнят, че оплакванията, свързани с венозни заболявания, най-често се изразяват в оток, тежест, дискомфорт, мравучкане или сърбеж по долните крайници. При т.нар. запушвания на вени се появяват симптоми като зачервяване, болка и затопляне на кожата над възпалената повърхностна вена или масивен оток, напрегнатост, болка, промяна в цвета на засегнатия крайник – при запушване на дълбока вена. В тези случаи е препоръчително да се потърси лекарска помощ.

До края на 2019 година ще продължи инициативата на съдовите хирурзи от болницата в Панагюрище да бъдат провеждани профилактични прегледи през последната седмица от всеки месец, за което няма да е необходимо Направление.

Телефони за предварително записване на час: 0357 88 581, 0357 88 582.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn