Съдът в Панагюрище решава утре дали да освободи Иван Евстатиев от ареста

За утре, 20 май, от 15:00 часа, Районен съд – Панагюрище е насрочил разглеждането на внесената от адвоката на Иван Евстатиев, Ташкена Колчева, молба за преразглеждане на мярката му за неотклонение, съобщи videlinabg.com. Съдия по делото този път ще бъде председателят на съда Снежана Стоянова.

Припомняме, че миналия петък за трети път беше внесено в Районна прокуратура – Пазарджик, искане за промяна мярката за неотклонение в по-лека „подписка” на екскмета на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев. То беше депозирано от Ташкена Колчева. И този път основният мотив в искането е влошеното му здравословно състояние. Евстатиев е изписан преди дни от пловдивска психиатрия, като според защитничката му диагнозата му е тежка депресия с вероятност да развие шизофрения.

Пак по думи на Колчева, в исковата молба са посочени всички негови заболявания – диабет, бъбречна недостатъчност, инсулт. Становището на експертите обаче било, че Евстатиев е в състояние да остане в ареста.

Други аргументи на адвокатката са, че екскметът не е в състояние да избяга или да се укрие. Нямало възможност и да попречи на процеса, защото свидетелите вече са били разпитани, а вещите лица са представили заключенията си. Колчева остава на обявеното си вече искане, че преди да стартира съдебният процес ще поиска очна ставка между Евстатиев и пострадалото 16-годишно момиче. Разполагала и с нови доказателства, които ще представи пред съда.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn