Съдът трябва да се произнесе за спорни бюлетини от 25 СИК в община Панагюрище

108 бюлетини са отделени като спорни при преброяването на бюлетините от секция 25 в община Панагюрище.

Повторното броене бе извършено по време вчерашното заседание на Административен съд Пазарджик в присъствието на Никола Белишки, който обжалва резултатите от балотажа, Желязко Гагов, който бе избран за кмет, председателят на ОИК Панагюрище и членове на въпросната комисия. 18 от спорните бюлетини са за Желязко Гагов, а 90 за Никола Белишки. Съдът трябва да се произнесе за това дали те са действителни. До края на работния ден днес страните по делото трябваше да внесат писмени защити в съда.

Припомняме, че при отварянето на специалния чувал за изборните книжа бе установено, че бюлетините, с които е гласувано, печатът на секцията, черновите на протоколите и други изборни книжа от секцията не са били поставени в него. Те са пренесени извън чувала от секцията в с.Попинци до Панагюрище от трима членове на СИК. Освен това единият от пакетите, в които са открити бюлетини е с нарушена цялост.

Според жалбоподателя тези факти са съществено нарушение на Изборния кодекс и методическите указания на ЦИК, което е основание за касиране на изборния вот.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn