Съставът на РИК-Пазарджик е ясен, председател е Йордан Кожухаров

Централната избирателна комисия /ЦИК/ определи състава на Районната избирателна комисия /РИК/ в Пазарджик за предстоящите на 14 ноември избори зе президент и вицепрезидент и за народни представители. Решението от 24 септември гласи, че председател е бившият зам.-областен управител Йордан Кожухаров от ГЕРБ-СДС. Негови заместници са Петя Грозданова от „Има такъв народ“ и Елена Попова от Коалиция за България. Секретар е Васвие Мехмедова от ДПС. Останалите членове на комисията са Ростислав Венчев, Атанас Петров, Лъчезар Минев, Антони Върбев, Цветанка Христоскова – Гаджева, Христо Вълков, Иванка Гатина, Али Чешмеджиев и Стойко Власев.
Съставът на РИК за райони с до 9 мандата, какъвто е и 13-ти Пазарджишки избирателен район, е от 13 членове, вкл. председател, двама заместник-председатели и секретар. Разпределението между партиите и коалициите е следното: за партия „Има такъв народ“ – 3 членове, за коалиция „ГЕРБ-СДС“ – 3 членове, за коалиция „БСП за България” – 2 членове, за партия „ДПС” – 2 членове, за коалиция „Демократична България- обединение“ – 2 членове, за коалиция „Изправи се! Ние идваме!“ – 1 член. Председателят, заместник-председателите и секретарят не могат да бъдат от една и съща партия или коалиция.

До решението на ЦИК за определяне на състава на Районната избирателна комисия се стигна след като при проведените от областния управител Иван Васев консултации за състава на РИК представителите на партиите не успяха да се разберат за председателското място.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn