Състезание по риболов ще се проведе на с. Панагюрски колонии в събота

И тази година майсторите на риболова ще имат възможност да покажат умения на риболовното състезание, което традиционно се провежда на село Панагюрски колонии в разгара на лятото. Риболовната надпревара ще се проведе в събота, 29 юли, на езерото в курортното селище, съобщи кметът на селото Петко Стоев. Желаещите да участват ще могат да се запишат в самия ден преди старта на състезанието, който ще бъде даден в 10:00 часа. Ограничения за възраст няма, всеки от участниците ще може да използва 2 въдици, уточни Стоев. Риболовците ще имат на разположение 3 часа. Постиженията ще оценява квалитетно жури, а за победителите са подсигурени награди от местната рибарска дружинка. Най-малкият и на-възрастният участник в риболовната надпревара също ще бъдат отличени.

За да бъде добра слука на рибарите няколко дни преди състезанието, езерото в центъра на селището беше зарибено с шаран и бял амур, екземплярите са над 2 килограма. Участниците в състезанието ще могат да вземат безвъзмездно уловеното, като ограничението е до 3 риби.

„Надяваме се на хубаво време, за да могат любителите на риболова да се насладят на своето хоби, а зрителите да преживеят един приятен ден сред красивата природа на село Панагюрски колонии“, каза кметът Стоев и прикани „Елате и се забавлявайте!“

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn