Състезателите на КЛА „Борис Мулешков“ Мария Ангелова и Атанас Димитров с отлично представяне в Софийския маратон

„На 13,10,2019г. в хубавото слънчево утро , в центъра на столица на България , на пл.“Ал.Батенберг“ – гр. София, празникът бе започнал още в ранни зори. Емоциите , приятелствата и хубавото настроение бе обхванало всички участници и гости на празника, който предстоеше да започне  – Wizz Air Sofia Maraton 2019г.”, разказа за Oborishte.bg лекоатлетката Мария Ангелова. Бунтовният гр. Панагюрище имаше по традиция и задължително своите представители в различни дистанции, но най-вече на най-тежките 21 км и класическата 42,195 км.

Лекоатлетката Мария Ангелова успя да се пребори с 42,195 км след прекъсване поради технически причини в подготовката си . Завърши на 34-то място от 92 финиширали жени на 42,195 км. Маратонът на София бе и Национален шампионат на България по Маратон. Като атлет на КЛА „Борис Мулешков“-Панагюрище, Ангелова записа класиране и в НШ – 11-то място категория жени. Атанас Димитров , който също е състезател на КЛА „Борис Мулешков “ участва на по-късата дистанция от 21 км като завърши на достойното 168 място от 1012 финиширали и завършили мъже.

Припомняме, че другият панагюрски представител лекоатлетът ветеран Петър Петров също участва в Софийския маратон и се представи повече от достойно, макар да направи само 21 км от желаните 42км. „Човек достоен за уважение и респект за своите години и духа, който има”, подчерта Ангелова.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn