Състезателят на КЛА „Оборище“ Панагюрище Иван Иванов втори на Националния шампионат по крос кънтри в Пирдоп, ще представя България в Черна гора

Състезателят на КЛА „Оборище“ Панагюрище Иван Иванов, с треньор Катя Кроснарова, се класира на престижното второ място в Националния шампионат по крос кънтри в Пирдоп на 23 октоври. По този начин младият лекоатлет си завоюва правото да представя България с Националния отбор на Балканския крос кънтри в гр. Беран, Черна гора, на 9-ти ноември. За Иван Иванов това ще е второ участие в Балканско първенство за тази година.

 

На дистанция 6000 м при юношите имаше масивна група в началните километри. Шампионът на 2000 м стипълчейз Еркан Низам (Евър – Варна) направи атака в последния километър, а преди финалната линия имаше натиск от Иван Иванов (Оборище – Панагюрище), който през тази година спечели националната титла на на десетобой с рекорд. Низам удържа първото място място с 20:00.2 пред Иванов – 20:01.4. Иван Андреев (Галакси – Пловдив) е трети с 20:06.8.

„Победата беше много трудна, но заслужена”, категорична е треньорката Кроснарова. Тя уточни, че Иванов, както и победителят Еркан Низам са състезатели младша възраст, но стартираха, пребориха се и победиха при по-големите, старша възраст.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn