Със запалване на фестивалния огън днес ще бъде открит IV Международен младежки танцов фестивал „Пъстър свят“, Панагюрище‘ 2017

Със запалване на фестивалния огън ще бъде поставено началото на четвъртото издание на Международния младежки танцов фестивал „Пъстър свят“, Панагюрище‘ 2017. Официалното откриване на международния фестивал ще се състои днес от 19:00 часа на площад „20-ти април“ в Панагюрище. Специални гости ще бъдат група „Вакали“. Репертоарът на групата представлява своеобразно дръм-шоу от инструментални и танцови изпълнения, които интерпретират българските ритми и неравноделни размери със съвременните изразни средства на музиката и танца. „Вакали“ означава разпалващи и се отнася за чувства и емоции, предизвикани в публиката от разтърсващ саунд и атрактивна танцова лексика.

Минути преди официалното откриване, танцовите състави по традиция ще дефилират от площад „Райна Княгиня“ до площад „20-ти април“. Конкурсната програма на Международния младежки танцов фестивал „Пъстър свят“ ще се проведе на 17 юли 2017 година от 10:30 часа.

Изпълненията на участниците ще бъдат оценявани от професионално жури с председател Росен Богданов, генерален секретар на Международната фолклорна асоциация на националните фолклорни федерации; художествен ръководител на ансамбъл „Завет” и членове Асен Павлов, завършил специалност „Хореографска режисура” в Академията за музикално и танцово изкуство – Пловдив, преподавател по български танци в Националното училище за танцово изкуство и Ивайло Иванов, асистент по хореография; преподавател във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“; преподавател по хореография в Националната гимназия за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“.

Община Панагюрище осигурява следните награди:

– Специална награда – ГРАН ПРИ – 1 000 лева, плакет и диплом;

– Първо място  – 700 лева, плакет и диплом;

– Второ място –  500 лева, плакет и диплом;

– Трето място –  300 лева, плакет и диплом;

– Награда на Община Панагюрище – 200 лева, плакет и диплом.

Всички участници във фестивала получават грамота за участие.

Докато членовете на журито провеждат своето заседание за определяне на носителите на наградите, на площад „20-ти април“ от 16:00 часа ще се проведе „Училище за танци“ и конкурс за Мис и Мистър фестивал под наслов „Танцът ни сближава“.

Награждаването и гала-концертът на победителите на четвъртото издание на Международния младежки танцов фестивал „Пъстър свят“ са с начален час 18:00 часа. Концертната програма ще продължи с изпълнения на танцовите състави от Словакия и Украйна.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn