Със семинар на тема „Щастлив живот в здраво тяло – йога, дихателни техники, медитация“ продължават дейностите по проект „Знаещи, здрави, силни, творящи“ в с.Попинци

Със семинар на тема „Щастлив живот в здраво тяло – йога, дихателни техники, медитация“, Сдружение „На орището“ ще осъществи третата дейност по проекта „Знаещи, здрави, силни, творящи“, финансиран от Община Панагюрище в направление „Младежки дейности“.

С една по-различна алтернатива за оползотворяване на свободното време и активния начин на живот, която набира все повече популярност сред младите хора в България, ще ни запознаят Гинка Вихрогонова и Мирослав Пенев.

По време на следването си в университета Гинка открива пътя на йога като ефективен начин за справяне със стреса и психическото напрежение. Впоследствие преминава няколко специализирани програми за дихателни техники и медитация, както и курс по здравословно хранене и готвене според древната индийска система за природна и холистична медицина Аюрведа.

Мирослав започва да се интересува от йога преди 11 години, като от 2015 г. е сертифициран инструктор по йога. Притежава професионална квалификация по Шри Шри йога (хатха йога) към фондация „Изкуството да живееш”, както и QCI сертификат от правителството на Индия. Към днешна дата продължава да води редовни йога занятия, практически семинари и е инструктор на курса „Програма за щастие“ на „Изкуството да живееш”.

С времето йога се превърна в повече от практика, тя стана част от мен. Освен по-здраво тяло, йога ми даде умението да опозная себе си „отвътре“. За първи път в живота си се почувствах мотивиран да преживея истинска трансформация и се сдобих със сила да преодолявам трудностите с разбиране и лекота.“ – споделя Мирослав за своя опит и практика.

Семинарът ще се проведе на 03.10.2020 година (събота) в танцовата зала на Сдружение „На орището”, село Попинци.

❗12 часа – група за възрастни.

❗15 часа – група за младежи.

Той ще включва лека, раздвижваща йога, дихателни упражнения, медитация и ценни знания как да се справяме с емоциите, ума и стреса. Каним всички заинтересовани по темата да се присъединят.

За участие може да се запишете на телефоните 0889 82 51 56 ; 0886 89 98 01 или на място, 30 минути преди началото .

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn