Със спортен празник ще бъде открита зала „Арена Асарел“ в Панагюрище на 20 август

Спортен празник ще предхожда официалното откриване на многофункционалната зала „Арена Асарел” в дните на Международния турнир по тенис на маса „ASAREL Bulgaria Open”. Турнирът ще се проведе от 19 до 23 август 2015 г. в Панагюрище и е част от календара на Международната федерация по тенис на маса. Организаторите предвиждат на 20 август 2015 г. специална церемония по откриване на залата и спортен празник.
От 15 до 17 часа на 20 август, четвъртък, в района на зала „Арена Асарел“ спортни клубове от общината, настанени в специални шатри, ще демонстрират своите умения и ще предложат забавни състезания за посетителите на първото събитие в новоизградения спортен комплекс в Панагюрище. Всеки от публиката ще може да се включи в лекоатлетически крос или двубой по тенис на маса на открито, да пробва забивка в импровизирано волейболно поле, да вкара гол в хандбална врата, да научи хватка от самбото, да счупи тухла при таекуондистите, или да реализира ефектна дузпа при футболистите.
Организаторите на „ASAREL Bulgaria Open” предвиждат приятни спортни емоции за всички и най-много за децата, разбира се. Своя шатра ще има и Клуб „Традиция”, където публиката ще може да се докосне до стари оръжия и униформи от героични български епохи.
Духов оркестър „Делчо Радивчев”, момичетата от мажоретен състав „Елинор” и танцьорите от „Тангра” към читалището в с. Попинци ще подготвят настроението преди тържествен водосвет и ритуалното срязване на лентата на новата многофункционална спортна зала „Арена Асарел”
Спортният празник ще се проведе в района на парка, а програмата и поздравите от официалните лица от държавната и местната власт, ще прозвучат на площадката пред входа на сградата, след което всички ще могат да влязат в сградата на новата придобивка на Панагюрище. Очаква се и „първи сервис” за символично начало на Международния турнир по тенис на маса „ASAREL Bulgaria Open”.
Организаторите на „ASAREL Bulgaria Open” очакват панагюрци и всички любители на тениса на маса, които гостуват на Панагюрище по време на турнира, да проследят състезанията в зала „Арена Асарел“ от 19 до 23 август, в които ще участват елитни състезатели от страната и чужбина, както и да присъстват на официалното откриване на залата на 20 август от 17.30 часа.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn