Със събраните дарения БЧК-Панагюрище ще подготви 100 пакета с хранителни продукти, които ще раздаде на семейства в нужда

Всяка година учениците от панагюрските училища събират пакетирани хранителни продукти, които доброволците от БЧК раздават на нуждаещи се семейства и самотни възрастни хора. Тази година в кампанията се включиха три училища от града : СУ”Нешо Бончев”, ОУ „Двайсти април” и ПГИТМТ и със събраните продукти бяха направени 20 пакета, съобщиха от местната червенокръстка организация.

Петко Хасанов, като член на ОбС на БЧК и Стоил Трошанов , който е доброволец в БЧК са инициатори вече втора година на проект ”Великден за всеки”. В него участват служители от „Асарел-Медет” АД, които доброволно даряват средства за закупуване на яйца и козунаци за хора и семейства в нужда. Тази година събраната сума е 650 лв. Получено е и  лично дарение от съветник от групата на БСП в местния парламент, в размер на 100 лв.

„Сърдечно благодарим на всички тези дарители, които не афишират имената си, но даряват от сърце, по своя воля, защото това е разбирането им за помощ и доброта”, сподели председателят на Общинската организация на БЧК-Панагюрище Нора Кунчева и допълни: „Със събраните средства закупуваме продукти от първа необходимост и заедно с продуктите, събрани от училищата, ще подготвим 100 пакета, които ще раздадем на семейства в нужда”.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn