Със съдействието на Ротари клуб -Панагюрище 2 300 деца бяха изследвани безплатно за диабет

Ротари клуб – Панагюрище подкрепи кампанията на Националната асоциация на децата и младите хора с диабет, като финансира изследване на кръвната захар на 2 300  деца от детските градини и  училищата в общините Панагюрище и Стрелча, чиито родители бяха дали съгласието си за това, чрез попълнена декларация. Средствата за осъществяването на тези изследвания бяха събрани от местните ротарианци и техни приятели на традиционните благотворителни балове през миналата година.

Инициативата на Ротари клуб – Панагюрище се провежда за четвърта поредна година.

Целта на националната кампания е  да се насърчи безопасна и подкрепяща училищна среда за децата с диабет да управляват своя диабет и борбата с дискриминацията. Друга важна цел на кампанията е да постигне държавна подкрепа за промяна в системата за децата с диабет в училищата. Глобалната заплаха от детски диабет Тип 1 е едно от най-разпространените хронични детски заболявания, които засягат около 490 000 деца под 15 години. Честотата на диабет тип 1 сред децата се увеличава в много страни и годишно около 78 000 деца под 15 години се очаква да го развият в световен мащаб.
Младите хора днес са изправени пред още една опасност, която застрашава способността им за постигане здравословно и успешно бъдеще.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn