С автокино започнаха Юнските празници на изкуствата, Панагюрище 2021

С прожекцията на филма „Диви и щастливи” на 17 юни стартира тазгодишното издание на творческия проект Юнски празници на изкуствата „ВДЪХНОВЕНИЕ, НАСТРОЕНИЕ, КРАСОТА“, който се провежда за девета година в община Панагюрище.

Предвид метеорологичните условия и с желание да предостави различна възможност за незабравимо изживяване, Община Панагюрище организира представянето на филма като автокино, в село Панагюрски колонии, на откритото пространство пред сцената.

В указания час колона от автомобили се отправи към поляната. Направлявани от органите на реда шофьорите паркираха според указанията, така че всички да могат да имат добра видимост към екрана.

За да бъде удоволствието от киното още по-голямо в съседство се предлагаха пуканки.

Специално участие взе известният актьор Александър Сано, който сподели интересни случки и спомени по време на снимките, а преди началото на прожекцията мнозина успяха да си направят снимка за спомен с чаровния актьор.

Екранът, на който беше прожектиран филма, бе с размери 5 м х 10 м, монтиран на височина 2 м от земята, а професионалната система за прожекции и звук гарантираха неповторимо преживяване. Едрите дъждовни капки, които потропваха по стъклата на автомобилите внесоха романтична нотка във филмовата юнска вечер.

 

Празниците на изкуствата продължават днес, 18 юни с изложба на художника Страхил Найденов „МАГИЧЕСКИ МОЗАЙКИ“ – модулни мозайки от естествени камъни, минерали и керамика, в Изложбената зала на Театър Дом-паметник. Откриването на изложбата е с начален час 17:30.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn