С атрактивна демонстрация по джудо и пресконференция СК “Топалов” ще представи резултатите от проекта “Тайната да излезеш начело е да започнеш”

На 17 септември от 10:30 часа, в парка на Панагюрище, СК “Топалов” ще проведе демонстрация по джудо, по време на която ще бъдат показани основните техники от този вид спорт. След това, от 13:00 часа, в спортната зала “Арена Асарел” ще се проведе състезание по джудо, в което ще вземат участие деца от Панагюрище, Бъта, Пловдив, Пазарджик и др.

Инициативите поставят финала на проекта  “Тайната да излезеш начело е да започнеш”, който се финансира от Министерството на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10 А от Закона за хазарта за 2017, направление „Активизирай младите”. Крайните резултати от него ще бъдат обявени на специална пресконференция на 18 септември.

Припомняме, че на пресконференция, състояла се 21 юли,  Джудо клуб ”Топалов”, с. Бъта обяви старта на проекта “Тайната да излезеш начело е да започнеш”. На пресконференцията присъстваха представители на местната общественост, спортни и културни дейци, представители на местните държавни институции и власти.

Проектът се реализира от СК „Топалов” като предвидените дейности включваха участието на 16 младежи от региона, и бяха насочени към активно младежко включване в областта на спорта и здравословния начин на живот.„Работим по проекти, защото трябва по всевъзможни начини да насърчаваме интереса към спорта сред подрастващите”, коментира тогава старши треньорът и президент на клуба Костадин Топалов.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn