С весело парти ТК„Мария Бензарова” отбелязаха предстоящите Коледно – новогодишни празници

С весело парти в ресторант „Елбрус”, гр. Пазарджик танцуващите момичета и момчета от Танцови клубове „Мария Бензарова” отбелязаха предстоящите Коледно – новогодишни празници. Хороводци от Панагюрище, Бъта, Оборище, Стрелча, Величково и Карабунар завъртяха кръшни хора на дансинга. Имаше забавни игри, атрактивна томбола и личен подарък за всеки от ръководителя на съставите Мария Бензарова. От своя страна те също я зарадваха с дар и думи на благодарност.

„Годината беше изпълнени с много емоции, танци и незабравими моменти”, каза Бензарова. Тя благодари на своите танцьори за доверието, за положения труд в залата и отличното представяне на концерти и фестивали. В началото на новата година хореографът Бензарова и нейния спътник в живота очакват първата си рожба, но бъдещата майка успокои танцьорите, че заниманията ще продължат, ще има и нова група за начинаещи. Временно неин заместник ще бъде Антонио Муховски, също ученик на Бензарова. Младежът е родом от село Бъта и е завършил с отличие Националното училище по фолклорни изкуства. гр. Широка лъка.

Веднъж започнеш ли да танцуваш, част от теб винаги остава в танца. Съзнанието ти танцува, дори когато тялото си почива. Емоцията, спокойствието, енергията, които носи танцът не могат да бъдат описани с думи… Всеки, който се е докоснал до тази българската магия, остава завладян завинаги от нея.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn