С възстановка и празничен концерт започнаха в Панагюрище мероприятията за 148 години от Априлската епопея /видео/

На 27 април с историческата възстановка „Мъжество и саможертва – Панагюрище 1876“ започнаха мероприятията, посветени на 148 години от Априлското въстание. Свободолюбието и героичният образ на панагюрци бяха възкресени от над 120 членове на Национално дружество „Традиция” от цялата страна.

В пресъздаването на бурните дни на Април 1876 г. и злочестата съдба на свободолюбивите се включиха малки и големи: членове на Женско дружество „Райна Княгиня” – Панагюрище, таланти от Центъра за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище, Сдружението с нестопанска цел „На орището” – село Попинци. Със своя плам, с който участваха, те впечатлиха стотиците жители и гости на община Панагюрище, изпълнили  централния площад „20 април”. 

След края на възстановката председателят на Общински съвет – Панагюрище Иван Лалов и зам.-кметът на община Панагюрище инж.Стоян Бодуров  връчиха грамоти и символични подаръци на представители на всички участници в събитието. 

Последва празничен концерт с участието на Маргарита Хранова, Мъжка вокална формация „Патриотика” и дует Борислава и Наталия Гайкови. 

Извън сценария към изпълнителите от време навреме се присъединяваха малчугани със зелени знаменца, на които четеше заветното „Свобода или смърт”. 

Концертната програма завърши с емблематичната песен „Моя страна, моя България”.

Още снимки от събитието може да видите на фейсбук страницата на Медиен център Оборище.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn