С грижа за околната среда ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Open загърбва пластмасовите бутилки

Организаторите на супер турнира по тенис на маса 2019 ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Open предприемат революционен подход в провеждането на събития от подобен международен мащаб у нас. В 5-ото издание на състезанието, в което ще се включат над 300 играчи от световния елит, ще се използват единствено алуминиеви бутилки за вода. С такава ще бъде снабден всеки от акредитирания персонал, започвайки, разбира се, от играчите!

През миналата година са използвани повече от 10 000 пластмасови бутилки по време на цялата състезателна седмица! Важно е да се отбележи, че и преди 12 месеца организаторите положиха всички усилия употребената пластмаса да бъде рециклирана.

Сега домакините са подготвили бутилки със специално издание за всеки играч с логото на турнира и годината, гравирана в средата. Хората от организационния комитет в Панагюрище се надяват, че това ще провокира състезатели, треньори и всички останали да бъдат по-внимателни, когато използват пластмаса не само по време на събитието, но и след това, в ежедневието си.

Анелия Карова, част от организационния комитет и бивш участник в събитието, сподели: „Ние твърдо вярваме, че подходът ни ще бъде от полза за всички и най-важното – за планетата, на която живеем. Освен това, вместо типичните пластмасови чаши за вода и кафе, ние ще използваме 100-процентови картонени чаши за рециклиране“.

Всички присъстващи на състезанието ще могат да закупят алуминиевата бутилка от специално подготвен щанд в залата.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn